organik Arama Sonuçları


Kaliteli pekmez nasıl anlaşılır?

Kaliteli pekmez nasıl anlaşılır?

Tamamen doğal olması ile şekere sağlıklı bir alternatif olan pekmez, böylece diyet yapan ve şeker tüketmemeye dikkat eden kişiler tarafından da afiyetle yeniyor.

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut Pekmezi Nedir?

Karadut pekmezi karadutun kaynatılmasıyla elde edilir. Tam bir enerji deposu olan karadut kaynadıktan sonra pekmez kıvamını alır. Kaynayıp süzülen pekmez bir kez daha kaynatılır ve sonradan güneş görecek şekilde bir kavanozda dinlendirilir. Güneş görerek dinlenmesinin ardından pekmez tekrar süzülür ve saklanacağı kaplara alınır. Böylece pekmez hazırlanmış olur.

Kabuklu Mucize: Cevizin faydaları

Kabuklu Mucize: Cevizin faydaları

Ceviz, içerisinde bulunan Omega-3 yağ asidi, folik asit, fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve E vitamini nedeniyle, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, sinir sistemi, üreme sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde oldukça faydalı etkilere sahiptir.

Bir Erzurum Klasiği: Aşotu Çorbası

Bir Erzurum Klasiği: Aşotu Çorbası

Erzurum yöresinin meşhur bitkilerinden biri olan aşotu hem lezzetiyle hem de şifa kaynağı olmasıyla biliniyor. Yaz aylarında toplanan ve kış aylarında tüketilmek üzere salamura yapılan aşotu, birçok farklı yemeğe lezzet katıyor. Maydanoza benzer bir görüntüsü ve kendine has bir tadı olan aşotu ile tadına doyum olmayacak çorbalar yapabilirsiniz.

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünü tanıyalım

Keçi sütünün bilinen faydaları bile saymakla bitirilemezken, böylesine doğal bir besinin bilinmeyen birçok faydası olabileceği de su götürmez bir gerçektir. Şu ana kadar ortaya atılmış, bilimsel araştırmalar ile desteklenmiş keçi sütü faydaları; keçi sütünün her yaş için ne kadar önemli bir besin olduğunu göstermektedir.

Kuru Fasulyelerin Şahı : Erzurum İspir Fasülyesi

Kuru Fasulyelerin Şahı : Erzurum İspir Fasülyesi

Bir kez olsun tatmış olan herkes çok iyi bilse de henüz yememiş olanlar için İspir fasulyesinin neden diğerlerinden farklı ve özel olduğunu kısaca anlatmak isteriz. Erzurum İspir fasulyesi 2011 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillenmiş, tat, görünüm ve koku olarak diğerlerinden ayırılan özellikleri belirlenmiştir

Sağlıklı Kahvaltı İçin Organik Peynir

Sağlıklı Kahvaltı İçin Organik Peynir

Kahvaltı kültürü ülkemizde gerçekten değer verilen bir süreç ve uygulamadır. Vücudun gıda ihtiyacını karşılama noktasında burada tercih edilen sağlıklı ve kaliteli lezzetlerin, her zaman insanlar için daha önemli bir yeri bulunmaktadır. Kahvaltıda tercih etmiş olduğunuz organik peynir seçeneklerinin, içeriğinde bulunan malzemelerle birlikte insanlara büyük katkılar sağladığını unutmamak gerekmektedir.

Organik Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Organik Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Yıllarca yemeklerden margarin kullanan insanlar zaman içerisinde bu yağ seçeneğinin aslında zararlı olduğu anlaşılmıştır. A, D ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan tereyağı, pek çok insanın yemeklerde de doğru tercihi olmuştur. Aynı zamanda kahvaltılık lezzetler konusunda insanların

Çaşır Bitkisi Nedir?

Çaşır Bitkisi Nedir?

Çaşır lezzetli olduğu kadar sağlıklı olmasıyla da ön plana çıkıyor. Çaşır bitkisinin insan sağlığına yararlı birçok özelliği bulunuyor. İştah açıcı özelliğine sahip çaşır, bağırsakları da çalıştırıyor ve sağlıklı bir metabolizma için destek oluyor. Şekerin düzenlenmesinde büyük rol oynayan çaşır sayesinde Erzurum ve çevresinde şeker hastaları tarafından da çokça tercih edilmektedir.

Tereyağı Hakkında

Tereyağı Hakkında

Organik süt inekleri pestisitlere, herbisitlere ve diğer toksinlere maruz kalmaz. Bu, besin zincirinden tereyağınıza sızan kirletici maddelere sahip olmayacağınız anlamına gelir. Pek çok insan zararlı kimyasallara maruz kalmayı en aza indirmenin daha sağlıklı bir yaşama yol açabileceğini ve organik ürünler tüketmenin gerekli olduğunu düşünüyor.

Doğal Mucize: Propolis

Doğal Mucize: Propolis

Propolis, içeriğinde bulunan reçine, balmumu, fenolik bileşenler, vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalıkta kullanılan, arılar tarafından üretilen doğal takviye edici gıdalar arasında yer alır.

Lezzetin diğer adı: Kelle Kaşar Peyniri

Lezzetin diğer adı: Kelle Kaşar Peyniri

Kelle kaşar peyniri; mevsimine uygun olarak inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen, içerdiği ortalama %25 yağ oranı ve 100 gr tüketildiğinde günlük kalsiyum ihtiyacının neredeyse %65 oranında karşılaması nedeniyle her yaştan insan

Peynir Altı Suyu

Peynir Altı Suyu

Doğal peynir üretimlerinde, kazanın dibinde kalan peynir suyu, peynir altı suyu olarak adlandırılır. Son derece besleyici ve iyi bir protein kaynağı olan peynir altı suyu hem doğal haliyle hem de toz halinde kullanılarak, birçok yiyeceğin içerisinde karşımıza çıkar

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Lezzetli bir tartışma: Mıhlama mı kuymak mı?

Karadeniz yöresinin efsane lezzetinden bahsediyoruz ama ismi konusunda birtakım ihtilaflar da yaşanıyor. İşin aslı ,kuymak içeriğinde mısır unu oranı baskınken , mıhlama tarifinde ilk sırayı peynir alıyor..

Peynirli Biber Dolması

Peynirli Biber Dolması

Sofranızın vazgeçilmezlerinden olacak: Peynirli Biber Dolması Tarifi Peynir dendiğinde aklımıza ilk olarak kahvaltılar geliyor. Peynir çeşitlerinin en çok tüketildiği öğünün kahvaltı olduğu doğru olsa da peynirlerin yemeklere de büyük bir lezzet kattığını unutmamak gerekiyor.

Sağlık ve Süt Ürünleri

Sağlık ve Süt Ürünleri

Sağlığımız, doğru beslenme alışkanlıklarıyla korunması gereken en önemli mirasımızdır. Dengeli ve sağlıklı besinler ile desteklenmiş öğünler sayesinde birçok hastalığın etkilerinden kurtulmak da ya hastalığın önüne geçmek mümkün olabilmektedir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri doğal besin kaynaklarından karşılamak, beslenmenin ve sağlığı korumanın en doğal yoludur.

Organik Market

Organik Market

Endüstrileşmeyle beraber kullandığımız ürünleri daha iyi ve verimli hâle getirmeye çalıştık. Yapılan ıslah çalışmaları birim başına alınan verimi artırırken beraberinde kullandığımız her şeyin doğallığından uzaklaşmasına, kimyasal açıdan farklılaşmasına ve en sonunda da sağlığımıza zarar verecek hâle gelmesine sebep oldu. Zararlı etkilerinin de fark edilmesiyle tüm dünyada tekrar doğal olana dönüş başladı. Bu ihtiyaca yönelik olarak birçok yerde organik market kuruldu.

Organik Tarım

Organik Tarım

İnsanlık yerleşik yaşama geçtiğinden beri tarımla uğraşmaktadır. Tarımdan ve yetiştirdiği hayvanlardan elde edilen ürünlerle beslenip hayatını bunlara odaklı bir şekilde yaşar. Ancak doğada var olan birçok koşulun idaresi, büyük tarım arazileri söz konusu olduğunda oldukça zordur. Özellikle topraktaki bitkilerle beslenmek isteyen zararlılar, güçlü bir mücadele gerektirir. Bu zararlılarla ve diğer hastalıklarla baş etmek için çeşitli ilaçlar üreten endüstri, ürettiği ilaçların doğal dengeyi bozdu

Organik Bal

Organik Bal

Arıların ürettiği bal faydaları açısından doğanın en şifalı besin maddelerinden biridir. Arılar çiçek ve meyve tomurcuklarının salgıladığı nektar adı verilen sıvıyı toplarlar. Balın ana maddesi olan bu sıvı, arıların bedenlerinde var olan enzimler sayesinde bala dönüşür. Uzun bir uğraş gerektiren toplama ve kovana saklama faaliyetlerinin sonunda, üç gün içerisinde kovandaki nektardan bal elde edilir.